Heerlijk vers energie-ontbijtje. Granola met een volle boeren yoghurt. Wat heb je nodig?

150 gram       Havermout
75 gram         Hazelnoten
75 gram         Amandelen
75 gram         Quinoa
75 gram         Inca Berries
50 gram         Lijnzaad

4 eetlepel       Honing
3 eetlepel       Kokosolie
1 eetlepel       Kaneel
1 snuf             Kardemom

Gedroogd fruitmix,  cranberries , rozijnen
Wekpot

  • Verhit de oven op temperatuur van 120 graden Celsius.
  • Hak de hazelnoten en amandelen in grove stukjes met de keukenmachine. Let op dat dit kort gebeurd, want anders wordt het te fijn gemalen en gaat ten koste van de smaak.
  • Verwarm een steelpannetje zonder boter of olie met de deksel op de pan. Niet te lang! Strooi quinoa erin en pof het door om te schudden boven het vuur.
  • Meng de noten mix door elkaar en voeg lijnzaad, havermout en Inca berries toe.
  • Smelt de kokosolie en meng de honing met kaneel en kardemom door elkaar heen in het pannetje.
  • Giet het honingmengsel over de notenmix, hussel goed door elkaar en strooi het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rooster maximaal 20-25 minuten naar gelang je van geroosterde smaak houdt. Schud regelmatig om, om verbranden van de noten te voorkomen.
  • Laat de Granola afkoelen, mix het gedroogde fruit, rozijnen of cranberries erdoor en bewaar in een mooie wekpot op het aanrecht.

Je kunt de Granola tenminste 2 weken bewaren, als ie zo lang blijft staan, want tussendoor een handje is ook erg lekker. Smakelijk!