Hallo! Leuk dat ik me even voor mag stellen; mijn naam is Marion Langenhuijsen en ik werk nu zo’n 2 jaar bij Ton Kanters Groente & Fruit.

Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het koken van de maaltijden en dat vind ik super leuk om te doen. De catering en het voorbereiden van de menu’s is echt mijn ding. Met de drukke decembermaanden voor de boeg en de nieuwe hapjespannen maakt dat het nog gevarieerder.

De afwisseling en het werken met verse producten maken mijn werk echt leuk. Ieder dag is anders. Door het kokkerellen in de open keuken heb ik veel contact met de klanten. Laat mij daar maar staan, liever dan achter de kassa, haha!

Met het team van Ton hebben we wel leuke collega’s onder elkaar. We zijn heel spontaan  en dat levert vaak wel de nodige rake opmerkingen op; er wordt veel gelachen.

Hoewel ik het werken in een groentezaak leuk vind, ben ik niet echt een liefhebber van groenten. Ik ben dol op spinazie, rijst, pasta’s en met mijn man en 3 kinderen eten we heus wel gezond, maar van onze wekelijke frietdag wordt niet afgeweken! Daarna een flinke wandeling met onze honden Gerrit en Gradje, relaxen met een goed boek, dat houdt de boel weer in balans.

Ik wil graag nog een recept met jullie delen van mijn Chinese kip, laat je me weten of het recept is gelukt? Tot ziens in de winkel!

Groeten,

Marion

 

Chinese kip

  • 3 kipfilets in blokjes gesneden
  • bakje champignons in vieren snijden
  • 2 uien snipperen
  • 2 teentjes knoflook persen
  • 1 bosje bosui fijn snijden
  • 750 ml Heinz tomatenketchup
  • 3 à 4 eetlepels bruine suiker
  • 3 à 4 eetlepels worcestersaus
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 theelepel sambal of tabasco

De kip stukjes aanbraden en de champignons, ui en knoflook even kort meebakken. Daarna voeg je de tomatenketchup, bruine suiker, worcestersaus, mosterd en sambal of tabasco naar smaak toe. Even laten sudderen en als laatste, vlak voor het opdienen, de bosui erbij. Wij vinden het heerlijk met Pandan rijst, atjar, komkommer, zoet/zuur en garneren met kroepoek. Eet smakelijk!