Bedrijfsfruit leidt tot een hogere arbeidstevredenheid en hogere arbeidsproductiviteit. De werksfeer verbetert en dat alles leidt tot een lager ziekteverzuim. Daarnaast is het aanbieden van fruit aan medewerkers ook nog eens fiscaal aftrekbaar. Je bedrijf heeft dan ook alleen maar voordelen van fruit op het werk!

Productievere medewerkers
Wanneer een onderneming vers fruit en snackgroenten aanbiedt heeft dit een positieve invloed op de werksfeer en arbeidsproductiviteit. Medewerkers die veel fruit eten zijn fitter, hebben meer energie en zijn productiever. Ze functioneren met meer plezier en het verhoogt hun motivatie. Hierdoor verbetert de werksfeer. Daarbij zien medewerkers het als een attent extraatje van de werkgever. Met Werkfruit minder ziekteverzuim Medewerkers die dagelijks een aantal stuks fruit eten hebben een hogere weerstand. Ze zijn minder vatbaar voor ziektes, blijven minder vaak ziek thuis en herstellen sneller na ziekte. Een lager ziekteverzuim leidt tot minder ongewenst verloop, waardoor ook uw wervingskosten en inwerkkosten verlagen. Kortom: een algehele verbetering van het arbeidsklimaat!

Belastingvoordeel

Het aanbieden van bedrijfsfruit is onbelast. Kort gezegd betekent dit dat de Belastingdienst dit niet ziet als loon, net als koffi e, thee en gebak. Bedrijfsfruit heeft geen gevolgen voor de BTW en de loonbelasting. Op de website van de belastingdienst vindt u meer informatie over deze regelingen.

MVO-beleid
Het bevorderen van gezondheidsbewustzijn wordt steeds meer gezien als één van de kerntaken van goed werkgeverschap. Het aanbieden van fruit op de werkvloer sluit goed aan bij het beleid voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Bedrijfsfruit kan hierin een vast onderdeel vormen.

Werkfruit-calculator 
Bedenk wat bedrijfsfruit kan betekenen voor uw bedrijf. De kosten van het bedrijfsfruit-abonnement wegen niet op tegen de kosten van het ziekteverzuim.

Interesse?
Heeft u interesse in bedrijfsfruit? Neem vrijblijvend contact met ons op!