BOODSCHAPPENLIJSTJE

  • 750 g aardappelen
  • zout
  • peper
  • 2 blikjes tonijn op water
  • 250 g courgette
  • 1 kg ronde tomaten
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 150 g geraspte kaas
  • 1 el gehakte peterselie

BEREIDEN

Laat de tonijn in een zeef uitlekken en verdeel hem over de aardappelen. Was de courgette, verwijder de beide uiteinden en snijd de rest in dunne schijfjes. Verdeel de courgetteschijfjes over de tonijn. Bestrooien met zout en peper.

Snijd de tomaten kruislings in en leg ze vervolgens enkele seconden in kokend water. Haal ze uit het water, laat ze schrikken onder de koude kraan en verwijder het vel. Halveer de tomaten en verwijder de steelaanzetten.

Verwarm de oven voor op 200 C. Klop de eieren los met de melk en breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de kaas erdoor. Verdeel een derde van het eimengsel over de courgetteschijfjes, leg hierop vervolgens de tomaten met het snijvlak naar beneden en giet de rest van het mengsel hiertussen. Bestrooi het geheel met peterselie en laat het in 35 minuten gaar worden in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Bron: Verse Oogst