BOODSCHAPPENLIJSTJE

  • 750 g kruimige aardappelen
  • 450 g spruitjes
  • 1 sjalotje
  • 50 g hazelnoten
  • 3 eetlepels boter
  • zout
  • 75-100 ml melk
  • 2-3 eetlepels roomkaas
  • versgemalen peper

Extra nodig:
pureestamper
4 metalen ringen van 8 cm

BEREIDEN

Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Maak de spruitjes schoon en halveer de grote. Pel en snipper het sjalotje fijn. Hak de hazelnoten grof.

BEREIDING:

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en fruit hierin het sjalotje. Kook de aardappelen in een pan met water en zout 15-20 minuten gaar. Kook de spruitjes in een andere pan met water en zout in ca. 15 minuten gaar. Verwarm in een steelpan (of in de magnetron) de melk met de overige boter. Giet de aardappelen af, stamp ze en meng er warme melk en zout door tot een stevige puree. Giet de spruitjes af, stamp ze tot een grove puree en meng er de sjalot, roomkaas, zout en peper door. Leg 4 metalen ringen op 4 borden. Schep in elke ring een laagje aardappelpuree en schep daarop een laagje grove spruitjespuree. Garneer het spruitjestaartje met hazelnoten en verwijder voorzichtig de metalen ring. Lekker bij varkenshaas met paddenstoelensaus.

Eet smakelijk!

Bron: Verse Oogst